Жители на старозагорското село Маджерито сигнализират за агресивни кучета.На територията на

...
Жители на старозагорското село Маджерито сигнализират за агресивни кучета.На територията на
Коментари Харесай

Ужас в Старозагорско! Големи каракачанки нападат деца и възрастни СНИМКИ

Жители на старозагорското село Маджерито алармират за агресивни кучета.

На територията на село Маджерито, безусловно до къщите на хората, обикалят шест големи каракачанки. Галя Господинова сигнализира за казуса в обществената мрежа Facebook. Тя споделя, че огромните кучета атакуват деца и възрастни хора, а също и домашни любимци. Тя твърди, че кучетата се отглеждат от мъж на име Иван Желев.

Вероятно Иван Желев се занимава с отглеждане на животни, защото Галя твърди, че кучетата били употребявани безотговорно за защита на личните му крави, биволи и коне.

Галя споделя, че нападенията от кучетата се случват в продължение на месеци.

Жителите на с. Маджерито не един път са алармирали кметството, както и органите, имащи отношение към случая. Те обаче очевидно не подхващат ограничения, защото Господинова означи в обявата си, че нищо не се е трансформирало.

" Считаме, че всички ограничавания на свободно напредване на жителите на с. Маджерито са неприемливи ", безапелационна е Господинова.

Кольо К. означи в мненията под поста, че неговата баба е била нападната от кучетата.

" Баба ми беше нападната преди 3 месеца или малко повече! Звънях на полицията, оттова ме препратиха към кмета, след това към горещия телефон на общината! И най-после кметът сподели, че не са безстопанствени, а общината сподели, че няма какво да направи! Полицията сподели, че не са на Иван Желев - по данни на кмета ", написа Кольо.

Таня Цветкова удостоверява изказванията на Галя Господинова. Жената добави, че по знамение се отървала, откакто кучетата хукнали след нея.

" Преди три месеца, както се разхождах наоколо до селото, шестте кучета се отделиха от стадото крави и хукнаха след мен. Доста се изплаших и по знамение се отървах. Много живущи в селото започнаха да се оплакват от тези кучета. Дано да не пострада някое дете. На мен персонално не ми е прелестен фактът, че не мога към този момент да се любувам на разходките си измежду природата обезпокоена от инцидентна среща с тези огромни кучета ", разяснява Таня.

Каракачанското куче е особено овчарско куче на България. То е едно от най-старите кучета за защита на стада селскостопански животни в Европа. В България кучето се посочва и със своите синоними - Овчарско куче, Чобанско куче, Вълкодав, Влашко куче.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР